woensdag 20 november Historisch café over ‘Scouting Kwintsheul’

Historisch café over ‘Scouting Kwintsheul’.

In een hechte dorpsgemeenschap leven de mooiste verhalen. Juist daarom organiseert de Historische Vereniging Wateringen-Kwintsheul wederom een historisch café in De Kastanjehof.

Dit jaar heeft de historische vereniging contact gezocht met de Scouting Kwintsheul. Scouting Kwintsheul (of te wel de Andreasgroep) is in 1947 ontstaan vanuit de kerk in Kwintsheul. In eerste instantie was er sprake van een aparte jongens- en meisjesgroep.

Uit de fotocollectie van deze vereniging worden prachtige historische beelden van vroeger getoond; maar ook recente foto’s komen aan bod om de verschillen te laten zien. Naast aandacht voor de diverse speltakken wordt aandacht besteed aan kampen, gebouwen, acties en natuurlijk de vloot van toen tot nu. De foto’s die getoond worden zullen waarschijnlijk veel herinneringen oproepen en ieder kan er zijn verhaal over kwijt tijdens deze avond.

Alle Heulenaren en geïnteresseerden, oud en jong, zijn welkom, maar zeker de echte (zee)verkenners moeten deze historische avond niet missen. Als men nog (oude) foto’s heeft, neem die mee om zo de collectie zo mogelijk uit te bereiden. Het wordt vast weer een gezellige Heulse avond.

 

Het Café begint om 20.00 uur, de zaal is geopend vanaf 19.30 uur. De toegang en de koffie zijn gratis. Het historisch café is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Westland Cultuurweb.